1e versie Pensioenkeuzemodule binnen iRåd NL in productie

December 2022

iRåd is hét platform dat in Zweden al jarenlang als basis dient voor de advisering richting het individu als het aankomt op pensioenvraagstukken. Dit platform willen we ook in NL uitrollen, om zo onze partners in staat te stellen om steeds meer individuele adviesvragen rondom de pensioenregeling te kunnen beantwoorden. S&P is er van overtuigd dat door de veranderende pensioenwetgeving de het ‘advies’ rondom pensioenregeling steeds individueler gaat worden.

Het is dan erg fijn dat we al een platform (iRåd)  kunnen gebruiken wat jaren terug is gelanceerd in Zweden en een bewezen succes blijkt te zijn in het ondersteunen van de adviseur en het bereiken van het individu.

Wel moeten we iRåd als het ware wat ‘tweaken’, zodat het ingezet kan worden in de Nederlandse markt. Dit doen we stap voor stap. Ieder keer pakken we een veelvoorkomende pensioen adviesvraag op, om die als het ware te vertalen naar een aparte adviesmodule binnen iRåd NL.

Per november 2022 hebben we een de Pensioenkeuzemodule in productie genomen. De module beantwoord de vraag: “Ik ga bijna met pensioen, welke keuzes heb ik?”. De gebruiker krijgt bij het doorlopen van de module  een 1e inzicht in de gevolgen van bepaalde keuzes die hij/zij maakt op de hoogte van de te ontvangen pensioenuitkering. Hierbij ligt de focus op 4 hoofdthema’s:

  • Vaste uitkering
  • Lagere vaste uitkering + afkoop van pensioen (10%)
  • Een hoog/laag uitkering
  • Een laag/hoog uitkering

In eerste instantie is deze module gericht op de gebruiker/eindklant, voor het creëren van een 1e inzicht en de gevolgen van keuzen op de hoogte van de pensioenuitkeringen en eventueel aanwezige toeslagen. Een adviseur heeft ook de technische mogelijkheid om (digitaal) mee te kijken in de sessie of het rapport van de klant, of kan zelfs op zijn/haar eigen iRåd-account adviessessies starten.

Begin 2023 zullen we deze module gaan uitbreiden naar een volledige versie. Dan draait het niet alleen om een 1e inzicht, maar kan de klant/adviseur ook echt het gewenste uitkeringsschema samenstellen waarbij rekening gehouden kan worden met uitruilen, eerder of laten stoppen met werken, eigen geld inzetten en natuurlijk afkopen of hoog/laag-uitkeringen. Deze keuzes worden ondersteund met advieslogica die in iRåd is verwerkt.

Ook gaan we de uitdaging aan om de keuze voor ‘variabele pensioenuitkeringen’ te kunnen faciliteren binnen de Pensioenkeuze module.

Ook benieuwd hoe iRåd jou verder kan helpen?

Neem contact op met Rudi voor een demo of meer informatie.

M: 06-27127585
E: rudi.smit@soderbergpartners.se

Open bijlage