Terugblik: Kennissessie voor werkgeversrelaties van Zekerheuts

Oktober 2023

De Wet toekomst pensioenen

Praktische implicaties voor werkgevers

Jack Borremans heeft op de jaarlijkse ontbijtsessies van Zekerheuts en RRA advocaten een inleiding verzorgd over de praktische implicaties van de Wet toekomst pensioenen voor werkgevers. Een gemengde zaal waarin zowel werkgevers met een eigen pensioenregeling als werkgevers die voor hun pensioen zijn aangesloten bij een bedrijfstakpensioenfonds. Veel interactie en discussie, zeker over het onderwerp ‘invaren’ en ‘goed werkgeverschap’. Een inleiding waarin Jack direct reageerde op antwoorden uit de zaal op enkele quiz-vragen.

De Quiz functionaliteit in de PensioenBij tooling die partners kunnen gebruiken is een mooi instrument voor positieve, laagdrempelige communicatie met groepen werknemers of werkgevers. In de ontbijtsessie heeft Jack opgeroepen om niet teveel achterover te leunen en te vertrouwen op de communicatie van de pensioenuitvoerder bij de transitie maar zelf het roer in eigen hand te nemen richting je eigen werknemers, zelfs als je geen keuze hebt en je het beleid van je pensioenfonds moet volgen.

Dat werknemers in de toekomt meer en meer keuzes krijgen is mooi, tegelijkertijd vraagt dit ook om meer begeleiding, niet alleen bij de transitie maar ook in de periode daarna.

Iedere winnaar kreeg uit handen van Ron Heuts een waardebon voor twee gratis keuzebegeleidingsgesprekken.

Meer weten?

Neem contact op met Jack Borremans:

M: +31 6 22 47 39 72
E: jack.borremans@soderbergpartners.se

Open bijlage