Terugblik: Söderberg & Partners Partnerdag 15 juni 2023

Juni 2023
15 juni vond de Söderberg & Partners Partnerdag plaats. In het Figi theater in Zeist kwamen S&P collega’s en vertegenwoordigers van alle partnerorganisaties bij elkaar voor een update over het S&P Services Platform en om gezamenlijk vooruit te kijken naar de toekomst.

NIEUWE PARTNERS
Henk Jansen leidde de presentaties gedurende de dag in goede banen en trapte de dag af met het voorstellen van onze nieuwe partners Kröller Capital, Risk, DGA en Dazure. Indra en Odette van Dazure vertelde ons meer over hun onderscheidende aanpak bij het ontwikkelen van nieuwe verzekeringsproducten.  

FINANCIELE UPDATE
Onze nieuwe CFO Martijn Schaafsma stelde zich voor aan de groep en vervolgde samen met Louis Huegen met een financiële update. Onze groep staat er goed voor, de uitdagingen op de hypotheken markt zijn zeker van invloed op de groepsresultaten. We zien gelukkig dat alle collega’s hard werken om het tij ten positieve te keren.

SÖDERBERG & PARTNERS GROUP  
Hierna nam CEO Roland Goldman het stokje over om ons te updaten over zowel Söderberg & Partners Nederland als de internationale visie en strategie. Afgelopen jaar zijn er weer veel nieuwe partners aangesloten, op groepsniveau maar ook in de regio. Met de komst van de nieuwe wet toekomst pensioen, zien we al dat adviesvraag toeneemt bij werkgevers. Om ook de pensioenfondsen- en verzekeraarsmarkt aan te sluiten op onze oplossingen wordt er een consortium [interne pagina link naar consortium deel] opgericht dat zich hierop focust.

Söderberg & Partners heeft onlangs ook de Spaanse markt betreden en door een aantal overnames zijn we in korte tijd al een van de grootste verzekeringstussenpersonen in het land geworden. Ons doel is om deze reis voort te zetten en in de komende jaren uit te groeien tot een van de toonaangevende spelers in deze markt. Roland Goldman speelt een belangrijke rol in de groei in Spanje en draagt daarom de leidende rol van het platform team over aan Coen Mom.

PLATFORM EN SERVICES
En daarom nam Coen Mom ons mee in de platform strategie. Hierin kwamen de KPI’s voor de drie lagen van het S&P platform; 1. Business concepts, tools en services, 2. Shared Services en 3. Business Development en Innovative aan bod. Om de huidige services verder toe te lichten hebben alle afdelingen zich kort gepresenteerd.

FINANCE  
Martijn Schaafsma en Louis Huegen bespraken de Finance Strategy. Hun missie is om alle stakeholders te helpen bij het behalen van een optimale winst door de ontwikkeling van een effectieve, schaalbare en efficiënte Finance organisatie. Gezamenlijk hopen ze tegen het eind van 2025 één Finance organisatie met één gezamenlijke werkwijze gerealiseerd te hebben.  

Thema’s binnen deze strategie zijn: een gedreven team, optimale efficiëntie, altijd in control en compliant, excellente business support en impactvolle inzichten. Binnen al deze thema’s zijn KPI’s voor het jaar 2025 geformuleerd.  

Meer weten?  

Martijn Schaafsma
martijn.schaafsma@soderbergpartners.se
+31631669046

Louis Huegen
louis.huegen@soderbergpartners.se
+31629454683

MARKETING
Christopher Lazarom besprak de marketingdoelstelling om voor al onze stakeholders optimale waarde te creëren door het ontwikkelen van een effectieve, schaalbare en efficiënte marketingorganisatie en te werken richting één marketingafdeling die de lokale markten versterkt. Inmiddels werkt het centrale marketingteam structureel voor diverse partners én er worden doorlopende nieuwe partners aangesloten op deze werkwijze.  

Meer weten?  
Christopher Lazarom
Christopher.lazarom@soderbergpartners.se
+31611213280

IT
Robert Truin was zelf helaas afwezig tijdens de Partnerdag, maar Roland Goldman nam ons mee in de missie en ambities van de afdeling IT, namelijk: faster, better & cheaper! De prioriteiten voor dit jaar zijn dan ook het realiseren van schaalvoordelen voor alle S&P Partners, waardoor IT (in de meest brede zin) meer & beter kan bijdragen aan jullie dienstverlening … tegen lagere kosten.

Meer weten?
Robert Truin
Robert.truin@soderbergpartners.se
+31622379763

HR
Met het vertrek van Diana Zandbergen als Chief of Staff vult Eric Diergaarde sinds juni de rol als head of HR in. Eric gaat samen met de partners en het bestaandt HR-services team de dienstverlening verder uitbouwen. De prioriteit voor zijn afdeling ligt op het bewerkstelligen van één centrale database en systeem voor alle medewerkers binnen het netwerk.

Meer weten?
Eric Diergaarde
eric.diergaarde@soderbergpartners.se
+316 10407340

LEGAL
Jochem Gottmers besprak zijn doelstelling voor 2024 om partners en de interne organisatie op het gebied van juridische vraagstukken te ontzorgen en het eerste aanspreekpunt en trusted advisor te zijn voor alle juridische kwesties. Ook kondigde hij een uitbreiding van het legal team aan. Tot op heden heeft de legal afdeling nog onvoldoende capaciteit om een structurele adviespraktijk neer te zetten maar is er zicht op uitbreiding van het team met in ieder geval één junior jurist en een arbeidsrechtjurist.  Met als doel om half 2024 Vier FTE’s legal department te hebben, namelijk een ondernemingsrecht jurist, algemeen bedrijfsjurist, arbeidsrechtjurist en junior jurist.

Meer weten?
Jochem Gottmers
jochem.gottmers@soderbergpartners.se
+31646615655


PLATFORM ROADMAPS
Coen Mom viel in voor Jennifer van den Heuvel bij het presenteren van de Platform Roadmaps. Tijdens dit gedeelte werden we geüpdatet over de voortang van meer dan 20 projecten en de daar bijhorende milestones. Hierin werd ook de uitbreiding van de SPOTLIGHT sessies toegelicht. Waar deze sessies oorspronkelijk bedoeld waren voor updates rondom de peiler Pension & Life wordt deze sessie vanaf september ingezet om de voortgang van alle platform activiteiten.  

Meer weten of suggesties voor de opkomende SPOTLIGHT sessies?  
Jennifer van den Heuvel
jennifer.van.den.heuvel@soderbergpartners.se
+31 6 22 42 68 39

CONSORTIUM
Tijdens de Partnerdag werdt ook het consortium geïntroduceerd. Het Consortium is een samenwerking tussen Söderberg & Partners Services, Montae & Partners, Nore en Proud Experts om één volledige keuzebegeleidingsoplossing in de markt te zetten. Onder leiding van Tim van den Broek steken een aantal partijen binnen de S&P familie de koppen bij elkaar om te zien hoe de S&P tooling iRåd in de behoefte van keuzebegeleiding en keuze-inrichting kan voorzien.

Meer weten?
Tim van den Broek
tim.vandenbroek@soderbergpartners.se
+31(6)52050939



CENTRAAL VERZUIM BEDRIJF  
Marcel van Loon introduceerde het een nieuw totaalconcept van Söderberg & Partners, CVB Inkomen en Amplio voor verzekeren, arbodienstverlening en verzuimexpertise. Eén totaalpropositie voor alle S&P partners en hun aangesloten intermediairs met de VerzuimOntzorgVerzekering als basis, aangevuld met de overige inkomensproducten en –dienstverlening. Het doel voor 1 januari 2024 is om volledig up-and-running te zijn en de samenwerking met alle huidige S&P partners te hebben ingericht.

Meer weten?
Marcel van Loon
marcel@van-loon.nl
+31655848312



CENTRAAL PENSIOEN BEHEER
Niek Spronken presenteerde op zijn beurt de centrale pensioen- en inkomenbeheer propositie; het samenbrengen van expertise met als doel één centrale plek voor beheer Pensioen & Inkomen. Zo staan we samen mét en áls partners sterker. Zo is er al een pilot gaande met Herenvest en staat ook een samenwerking met Kröller Boom op de planning.  

Meer weten?
Niek Spronken
Niek.spronken@summa.nl
+31645782667

Open bijlage