Terugblik: WBN Global Conference in Kuala Lumpur

Oktober 2023
Een afvaardiging van de internationale vertegenwoordigers van Söderberg & Partners Nederland en Nordics waren aanwezig op het 69e WBN Global Conference in Kuala Lumpur van 18 t/m 21 oktober. Vanuit Söderberg & Partners NL waren Niek Post & Janet Poorter (Kröller Boom) en Theo Stam & Ron van Overhagen (Montae & Partners) aanwezig.

In tropisch Azië vond dit jaar de WBN-conferentie plaats, een evenement dat de wereld van internationale verzekeringen samenbracht. Het conferentieprogramma werd opgedeeld in twee spannende delen, beginnend in het levendige Singapore, waar meerder partnerbijeenkomsten werden gehouden. Vervolgens verplaatste het gezelschap zich naar het betoverende Kuala Lumpur, slechts een uur verderop.

Söderberg was goed vertegenwoordigd door het WBN Global-team, dat de vlaggen van Zweden, Noorwegen en Nederland trots droeg. Vanuit S&P Nederland waren Theo Stam en Ron van Overhagen aanwezig om de belangen van Employee Benefits (EB) te behartigen, terwijl Janet Poorter en Niek Post de eer hadden om de belangen van Non-Life business (P&C) te vertegenwoordigen.

De conferentie trok ongeveer 280 deelnemers, met een nadruk op partners uit Azië, aangevuld met vertegenwoordigers uit het Midden-Oosten, Europa en de Verenigde Staten. Voor S&P Nederland was dit een belangrijke gelegenheid om de banden verder aan te halen met de WBN-partners over de hele wereld. S&P Nederland is nu al anderhalf jaar lid van WBN, en we zien niet alleen het partnerschap groeien, maar ook de daadwerkelijke zakelijke kansen die voortvloeien uit dit internationale netwerk.

Een hoogtepunt voor ons team was de bijdrage van Ron van Overhagen als gastspreker over het onderwerp "Multinational Risk Pooling, waarbij hij de complexe wereld van dit concept verhelderde en inzichten bood in hoe het van toepassing is op internationale employee benefits verzekeringen.

Daarnaast werden tijdens de conferentie belangrijke ontwikkelingen in de internationale verzekeringsindustrie besproken. Eén van de centrale onderwerpen was de groeiende invloed van ESG (Environmental, Social & Governance) op onze branche. Dit is een onderwerp dat zowel binnen S&P als bij onze klanten steeds meer aandacht krijgt, omdat duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid belangrijker worden dan ooit.

Een ander onderwerp dat niet onbesproken kon blijven, was Artificial Intelligence (AI) en de impact ervan op onze dagelijkse zakelijke praktijk. AI is niet langer weg te denken en wordt snel een integraal onderdeel van onze adviesdiensten.

Terugkijkend op het evenement kunnen we gerust stellen dat het weer een succesvolle en inspirerende bijeenkomst was. En het beste nieuws is dat de volgende ronde van deze boeiende conferentie dichter bij huis plaatsvindt. Eind januari zal Soderberg gastheer zijn voor het Europese congres in het prachtige Stockholm!

Meer weten over de deelname van Söderberg & Partners binnen het WBN?

Neem een kijkje op de landingspagina.

Open bijlage