Van Campen & Dijkstra kiest voor Centraal Volmachtbedrijf

Wat zegt Job Steenland (Directeur VCD) over de keuze om aan te sluiten bij CVB?

‘Waarom ik voor CVB heb gekozen? Omdat:

• VCD een commercieel bedrijf is en ik een grote compliance activiteit daar liever niet in wil integreren. We hebben daarom altijd gekozen voor het gebruik van een volmacht van een strategische partner die een deel van de werkzaamheden (klantgericht, polisopmaak, schadebehandeling, incasso) bij ons neer legde. Door onze groei waren we toe aan een eigen volmacht maar hoe pak je dat aan? Als startend volmachtbedrijf wil en moet je voldoen aan alle compliance-eisen die van een modern volmachtbedrijf vereist worden. Tegelijkertijd willen wij zoveel mogelijk tijd steken in datgene waar wij als financieel dienstverlener goed in zijn, namelijk optimale service aan onze klanten. Dus wij moesten hier een andere strategische keuze maken om als startend volmachtbedrijf, vliegend van start te gaan.

• CVB biedt dé oplossing met haar slimme co-volmachtmodel. Een centrale inrichting voor ambitieuze partners. Zo profiteren we niet alleen van een goede inrichting, maar ook van compliance om door een ringetje te halen, gezamenlijke ontwikkelkracht en een groep van adviseurs die dezelfde kernwaarden hebben en willen ontwikkelen.

• Daarnaast hebben we als partner van Söderberg & Partners Nederland/S&P extra sterke binding met een aantal andere CVB kantoren die ook tot de S&P familie behoren. We delen daar een heel groot gemeenschappelijk belang.

• Je hoort in het volmachtbedrijf veel gemor over de ontwikkelingen en dat brengt een negatieve toon en gespannen relaties tussen belanghebbers. Het CVB heeft dat omgedraaid en omarmt de ontwikkelingen waardoor het een kans geworden is. Een duidelijke inrichting, schone data sets, compliance 100%, etc. Echt een volmachtbedrijf voor de toekomst, VCD is dat ook en dus heb ik voor het CVB gekozen.’

Open bijlage